Jotain suhteellisuutta kiitos

Viime aikoina netissä on esiintynyt kaikenlaisia ”asiantuntijoita” kertomassa koronarokotteiden vaaroista. Tietenkin monella ihmisellä usko tai aate on vahvempi kuin järki, joten heille faktojen kertominen ei vaikuta heidän mielipiteisiin. Onneksi suurin osa ihmisistä luultavasti osaa erottaa fiktion ja huuhaan todellisuudesta.

Tottakai rokotteissakin on aina omat riskinsä, mutta noin vertailun vuoksi riskejä voi vertailla numeroiden valossa.

Koronarokotteiden laskennallinen riski:

https://fi.wikipedia.org/wiki/SARS-CoV-2-rokote

Haittavaikutukset
Tavallisimmat haittavaikutukset ovat pistosalueen paikallisoireet, kuten punoitus ja turvotus, sekä yleisoireet, kuten kuumereaktiot ja erilaiset säryt. Ne ovat tyypillisiä rokotettaessa, ja häviävät yleensä parin vuorokauden sisällä rokottamisesta. Vakavia haittavaikutuksia ei ole havaittu.[77]

Rokotteen sisältämän polyetyleeniglykolin epäillään voivan aiheuttavan kyseiselle ainesosalle allergisille vakavan allergisen reaktion. Vuoden 2020 loppuun mennessä epäiltyjä tapauksia oli havaittu kuudella henkilöllä 272 000 rokotetusta Yhdysvalloissa. Iso-Britannia oli raportoinut kahdesta tapauksesta.[78]

Eli 0,002205882 prosenttia ((6/272000)x100) rokotteiden ottajista on saanut allergisen reaktion, joka voidaan hoitaa esimerkiksi adrenaliinia antamalla.

Covid-19 taudin laskennallinen riski 30.12.2020:

https://www.worldometers.info/coronavirus/

(1,803,473/82,643,422)x100 = 2,182234177 prosenttia kuolleita. Kaiken tuon lisäsi varmasti suurempi joukko löytyy koronan vammauttamia.

Numeroiden valossa päätös rokotteen ottamisesta pitäisi olla helppo, mutta netissä olevat valtakunnanänkyrät ja muut hörhöt pitävät huolen siitä, että koronaa ei saada nujerrettua helposti, sillä korona on se lähde, josta he ammentavat sisältöä salaliittoteorioilleen ja muille uskomuksille.

This entry was posted in yleinen.