Avaruuden koko ja muoto

https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/risto-parkka/avaruuden-koko-ja-muoto/

Pari pientä asiaa on häirinnyt mieltäni, nimittäin avaruuden koko ja muoto. Noin loogisesti ajateltuna avaruuden koon täytyy olla samanaikaisesti nolla ja suurempi kuin nolla.

Yön pimeinä tunteina pohtiessani asiaa, tulin siihen tulokseen, että ulottuvuuksia täytyy olla seitsemän, eli pituus, leveys, korkeus, aika ja sitten negatiiviset versiot pituudesta, leveydestä ja korkeudesta. Lyhyesti sanottuna siis tilavuus, aika ja negatiivinen tilavuus.

Tietenkin negatiivista tilavuttaa on vaikea hahmoittaa, mutta se muuten samankaltainen kuin positiivinen tilavuus, ainoastaan mitat ovat negatiivisiä. Esimerkkinä voisi pitää vaikka jotain kohoumaa, joka omaisi jonkinlaisen laskennallisen tilavuuden, ja negatiivista tilavuttaa voisi kuvata kuopalla ja kuoppa edustaisi negatiivista tilavuutta. Näiden kuopan ja kohouman yhteenlaskettu tilavuus olisi nolla.

Avaruus on täynnä virtuaalihiukkasia, jotka ilmestyvät ja katoavat silmänräpäyksessä, ja näitä virtuaalihiukkaset on kaikkialla. Virtuaalihiukkaset voisivat olla se rajapinta, joka toimii peilinä positiivisen tilavuuden ja negatiivisen tilavuuden välillä.

Avaruudella ei ole reunaa, koska avaruus on kaikkialla, eikä avaruudella ole myöskään minkäänlaista muotoa, koska sillä ei ole reunaa.

Kuulostaahan tämä vähän hassulta, mutta kaikkea sitä yön pimeinä tunteina päähän juolahtaa. Onneksi asiaa ei tarvitse enää ajatella, vaan voi keskittyä tärkeämpiin asioihin, kuten uunin lämmitykseen ja lumen kolaamiseen. 😀

Muokkaus 4.2.2021

Itse asiassa lomittuminen selittyisi mukavasti seitsemän ulottuvuuden systeemillä, koska kaikki hiukkaset olisivat oikeasti samassa paikassa, vaikka meidän näkökulmasta ne olisivat eri paikoissa. Avaruudessa jokainen piste olisi avaruuden keskipiste.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Lomittuminen

Jatkoa 8.2.2021

Koska avaruuden tilavuuden täytyy olla nolla ja suurempi kuin nolla, niin se voisi toteutua siten että positiivisen tilavuuden omaava avaruus ja negatiivisen tilavuuden omaava avaruus olisivat kietoutuneet toistensa ympärille, ja virtuaalihiukkaset muodostaisivat rajapinnan avaruuksien välille.

Asia olisi vähän samanlainen jos vaikka olisi ääni, jonka voisi vaimentaa vastaäänellä, eli molemmat äänet olisivat olemassa, mutta mitään ei kuitenkaan kuuluisi.

Meille vain yksi avaruus on havaittavissa, joten avaruuden näennäinen koko on se mikä mittauksilla on todettu.

Siihen, että laajeneeko avaruus ikuisesti vai puristuuko se takaisin nollapisteeseen vaikuttaa tietenkin gravitaation suuruus suhteessa alkuräjähdyksen voimaan. Jotta alkuräjähdys on voinut tapahtua, niin silloin jokin ”paine” on täytynyt olla räjähdyksen syntymiseen, joten oliko aivan alussa mitään voimia, vaan syntyikö painovoimakenttä ja mahdollinen poistovoimakenttä vasta jonkin faasimuutoksen seurauksena?